11 Mart 2013 Pazartesi

Gazeteci-Yazar İsa Kayacan’a; Azerbaycan’dan: Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Altın Madalyası

11 Mart 2013 Pazartesi

Azerbaycan’dan: "Altın Madalya"


Gazeteci-Yazar İsa Kayacan’a; Azerbaycan’dan:
Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Altın Madalyası
            ANKARA (Ece Ajans)- Merkezi Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de bulunan “VEKTOR” Beynelhalg Elm Merkezinin l5 Şubat 2OI 3 tarihli 2 sayılı kararıyla, Türk Matbuatının gelişiminde gösterdiği üstün hizmetleriyle, İsa Kayacan’a, Azerbaycan ağırlıklı yazı, araştırma ve haberleri göz önünden bulundurularak, “Uluslararası, Türk Dünyasına Hizmet Altın Madalyası” verildi.
           Madalya töreni, O9 Mart 2OI3  tarihinde: VEKTOR  Elm Merkezinin Türkiye Temsilcisi, Hayrettin İvgin ile Nail Tan, Osman Baş, Rifat  Kaya ve davetliler, İsa Kayacan’ın kızları ve torununun katılımlarıyla Ankara’da gerçekleştirildi.
           Beynelhalg Elm Merkezinin   Prezidenti Prof. Dr. Elçin İskenderzade’nin imzasını taşıyan, Uluslararası, Türk Dünyasına  Hizmet Altın Madalya Beratı, Hayrettin İvgin tarafından İsa Kayacan’a verilirken, Altın Madalyası da Nail Tan tarafından İsa Kayacan’ın yakasına takıldı.
           Hayrettin İvgin: “Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı ,Beynelhalg Elm Merkezinin  İsa Kayacan’la  ilgili Uluslararası Hizmet Ödülünü Prof.Dr. Elçin İskenderzade hocamız adına vermekten gurur duyuyorum. İsa Kayacan, Türkiye-Azerbaycan arasındaki araştırma, yayın ve yazılarıyla, bu tür ödülleri çoktan hak etmiştir. Tebrik ediyorum” dedi.
           Nail Tan ise ; “İsa Kayacan, yazı ve araştırmalarıyla, birden fazla gazetede yayınlanan makaleleriyle, Türkiye – Azerbaycan arasında bir köprü görevi yapmaktadır. Bu madalya Kayacan’a çok yakıştı. O, Türkiye ve Azerbaycan Basını için önemli ve vazgeçilmez bir kalem sahibidir, kutluyorum” şeklinde değerlendirmede bulundu.
          İsa Kayacan’da yaptığı konuşmada : "Prezident Prof. Dr. Elçin İskenderzade hocamızın şahsında ,VEKTOR Beynelhalg Elm Merkezi İlmi Şurasına , beni sevindiren, mutlu eden  bu kararlarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Azerbaycan’a yönelik, araştırma, yazı ve yayınlarımı artırarak sürdürmek istiyorum” cümleleriyle duygularını dile getirdi.
          Azerbaycan’la ilgili 1600’ün üzerinde makale yazıp yayımlayan, Azerbaycan’daki ilgililere gönderdiği, makale, haber, küpür sayısı 23 bine ulaşan, Azerbaycan’da pek çok kitabı yayımlanan, Azerbaycan matbuatında hakkında onlarca yazı, haber, makale, röportaj yer alan, İsa Kayacan için geçmişte; ”Sovyet dönemi ve bağımsızlık sonrası dahil, Azerbaycan hakkında yazı yazanların toplamından daha çok makale yazan, haber yayımlayan, istatistik sırasına göre birinci sırda dayanan, Guinness Rekorlar Kitabına girmeyi çoktan hak etmiş, Türk Dünyasına ışık saçan insan “ denilmişti.